fbpx
side-area-logo

SaM& in vrijheid

SaM& in vrijheid

SaM& in vrijheid

Vandaag is het Bevrijdingsdag, een dag waarin we SaM& stil staan bij de waarde van vrijheid. In het algemeen betekent vrijheid dat je kunt doen wat je wilt. Maar niet iedereen wil hetzelfde en per persoon betekent het iets anders. Wat betekent vrijheid voor ons SaM&? En hoe vrij zijn we eigenlijk in Coronatijd?

Alweer 4,5 jaar geleden zijn wij gestopt bij Unilever en zijn ons eigen bedrijf gestart, omdat we wilden doen wat wij leuk vonden. Dit voelde als een enorme vrijheid, want we konden onze eigen keuzes maken, onze eigen strategie bepalen en onze eigen werktijden- en plek kiezen. Tegelijkertijd bracht het ook een enorme verantwoordelijkheid en onzekerheid met zich mee. Want je krijgt niet automatisch elke maand een vast inkomen op je rekening, je bouwt niet automatisch pensioen op en je bent ook niet automatisch verzekerd. Voor veel mensen zal dit niet als vrijheid voelen, die voelen zich vrijer bij de zekerheid van een vaste baan. Toch voelde het voor ons als vrijheid, en dat voelt het voor ons gelukkig nog steeds! Ook in deze onzekere tijden. Omdat we kunnen doen wat we willen.

En ook al zijn we SaM&, ook wij ervaren vrijheid ieder op een andere manier.

Simona:

Simona vrijheid

“Vrijheid betekent voor mij dat ik doen wat ik wil, wanneer ik het wil en kan zeggen wat ik wil, dus eigenlijk gewoon mezelf kan zijn, zonder enige waardeoordeel. Maar vrijheid is voor mij ook: in het zonnetje, met blote voeten in het gras of zand, lekkere muziek, wijntje en fijne mensen om mij heen. Gelukkig hebben we heerlijk weer gehad en kan ik dat ook doen met mijn kinderen en een paar goede vrienden in de tuin ;-).”

Miranda

Miranda vrijheid

“Voor mij is vrijheid het hippie gevoel. Peace, Love & Happiness. Dat heb ik meegekregen van mijn ouders. Dat houdt voor mij in dat iedereen gelijk is, dat we lief zijn voor elkaar en dat we respect hebben voor – en genieten van de natuur. Maar ook creatief bezig zijn, doen wat je leuk vindt, SaM& zijn met de mensen waarvan je houdt en je hart volgen. En af en toe lekker los gaan ;-). Dat is voor mij het vrijheidsgevoel.”

Maar voelen wij SaM& ons ook vrij in Coronatijd? Helaas kunnen we nu niet doen wat we willen. We willen namelijk SaM& zijn, maar zijn dat al een paar weken niet, nou ja, niet fysiek dan. En we wilden het doen met het Eurovisie Songfestival, maar die is, net als vele andere events gecanceld. En we kunnen niet SaM& op stap, SaM& een wijntje doen, SaM& ‘gewoon’ een hapje gaan eten. En we kunnen nu niet SaM& naar een bevrijdingsfestival. Dus SaM& in vrijheid is in Coronatijd een hele uitdaging. Maar er komt een andere vorm van vrijheid voor terug. Zo zijn we vaker SaM& met onze kids en kunnen we vaker sporten. Eigenlijk kunnen we nu gewoon de dingen doen, waar we geen tijd voor hadden als ondernemende mama’s. En we videobellen elkaar gewoon 100 keer per dag. Afstand scheidt de lichamen en niet de geesten, een mooie quote van Erasmus. Zo is het. Je hoeft niet SaM& te zijn, om SaM& te zijn.

Wat betekent vrijheid voor jou?

Hou vol, blijf gezond, maak plezier en doe het gewoon SaM&!

samendoethetgewoon