fbpx
side-area-logo

SaM& een onderneming starten

SaM& een onderneming starten

SaM& een onderneming starten

30 juli is het International Day of Friendship. SaM& is ook ontstaan door vriendschap. Toen we in 2005 met elkaar gingen SaM&werken bij Unilever hadden we meteen een klik. We werden niet alleen vriendinnen maar vulden elkaar in de twaalf jaar dat we daar werkten, zakelijk heel goed aan. We filosofeerden vaak met elkaar (ja ja ook met wijn) over een eigen onderneming. In 2015 hebben we besloten om het gewoon te gaan doen. Maar wij zijn niet de enige vriendinnen die het SaM& gewoon doen. Liesbeth en Marie Claire vertellen je graag meer over hoe het is om met vrienden SaM& te werken, in de hoop om jou te inspireren het ook gewoon te doen.

Liesbeth:

53 jaar

Werkt al tien jaar SaM& met Ilse

SaM& met mijn collega Ilse ben ik eigenaar van illi graphics. Ilse en ik zijn oud-drukkerij collega’s geweest. Daarna hebben we contact gehouden via brieven schrijven en zijn we vriendinnen geworden. In 2010 ben ik mijn baan verloren en zo zijn we eigenlijk SaM& begonnen. Onze missie is vrolijkheid brengen met onze kleurrijke moderne Zeeuwse Missies artikelen. Voor onze klanten is dit een passende, originele en herkenbare huisstijl. Juist omdat wij vrienden zijn, kunnen we goed SaM&werken. Als het minder goed gaat, kunnen we dat met elkaar bespreken. We vullen elkaar gewoon heel goed aan, Ilse is bijvoorbeeld extravert en ik juist introvert. Dat maakt ons een superteam. We denken in creatieve oplossingen die elkaar aanvullen. En dat is onze succesfactor SaM&. Mijn gouden tip aan anderen die met een vriend of vriendin willen beginnen is: spreek het uit naar elkaar als je het niet eens bent met iets.

Marie Claire:

Foto: Lisa Muller

43 jaar

Werkt al vier jaar SaM& met haar zus, Julie

SaM& met mijn zus (en vriendin) ben ik eigenaar van John Altman. Julie en ik hebben altijd de droom gehad om te ondernemen. Tijdens een kerstdiner is een SaM&werking ter sprake gekomen. Daarna gingen we er gewoon voor. Wij verkopen guilt free snacks. Denk aan popcorn en noten, zonder onnodige toevoegingen.  Ik houd vooral het contact met leveranciers, logistieke partijen en zorg voor facturaties. Het verkopen van de producten doen we SaM&. Onze missie is om duurzame en verantwoorde tussendoortjes te verkopen.  Omdat wij zowel zussen als vriendinnen zijn, hebben we genoeg aan weinig woorden. We voelen elkaar goed aan en kunnen elkaar 100% vertrouwen. Ik merk dat onze relatie sinds we SaM& zijn gaan werken alleen maar sterker is geworden. We zien en spreken elkaar meer dan de gemiddelde zusjes in het normale leven. Wij zijn een super team, ook omdat we tien jaar schelen. Hierdoor hebben we allebei andere sterke punten en vullen elkaar goed aan. Onze succesfactor is ons enthousiasme en onze energie. Mijn gouden tip is om je successen te vieren. Stel concrete doelen SaM&, per maand of per kwartaal. En als je deze haalt, zorg er dan voor dat je het SaM& viert.

Tot slot willen wij jullie ook nog een gouden tip mee geven: Blijf open en eerlijk tegen elkaar. Geef aan als iets niet goed voelt of als je het anders ziet. En heel belangrijk: maak veel lol SaM&!

samendoethetgewoon