fbpx
side-area-logo

SaM& dromen

SaM& dromen

Wereld Droom Dag

Vandaag is het “World Dream Day” oftewel Wereld Droom Dag. Deze dag is in 2012 in het leven geroepen door visionaire Ozioma Egwuonwu, om dromers te inspireren en te stimuleren hun dromen waar te maken en van de wereld een betere plek te maken. En laten wij daar SaM& nou ook van dromen :-).

Iedereen heeft dromen. Dromen die in je slaap voorbij komen, maar ook dromen waarover je overdag fantaseert. Voor jezelf, voor je bedrijf of voor de wereld. Je kunt dromen van een nieuw huis, een eigen bedrijf of plastic vrije oceanen. (En ja ook van die knappe collega, of wat dacht je van met die knappe collega een nieuw huis bouwen én een eigen bedrijf starten én varen op de plastic vrije oceanen ……o sorry we dromen uh dwalen af .)

Op Wereld Droom Dag is het goed om even stil te staan bij deze dromen en het daarna gewoon te gaan doen. Je dromen waar maken. Ja. Want wat houd je tegen? Vaak zijn het alleen je eigen excuses. Al begin je maar met een eerste stap. Een zaadje is ook niet meteen een boom. Maar als je het zaadje plant en water blijft geven en er lief tegen praat en knuffelt (nou ja dat laatste hoeft natuurlijk niet echt, mits het je knappe collega is) dan groeit er vanzelf een boom uit.

Wereld Droom Dag

SaM& dromen

Ons bedrijf SaM& is ook begonnen als een droom, die we gewoon waar hebben gemaakt. We hebben het zaadje geplant en water (ok ok wijn) gegeven en lief tegen gepraat en geknuffeld en nu hebben we echt wel een boom. Nog geen dikke vette eik, maar die komt er wel. Elk jaar komt er weer een nieuwe ring bij, in januari alweer de vijfde.

Maar waar dromen wij SaM& nou eigenlijk van?

Simona:

Pride

“Ik heb veel dromen. Ik ben heel tevreden met mijn eigen leven, maar ik droom nog wel van een een paar ‘kleine’ dingen die nog ontbreken ;-). Als ik groter ga dromen en nadenk over mijn aandeel in de wereld, droom ik van een wereld zonder vooroordelen, waarin iedereen gewoon zichzelf kan zijn. Nou, ik droom er vooral van dat iedereen de ander in zijn waarde laat. Dat het niet uitmaakt of iemand groen, paars of blauw is en of die van roze, grijs of oranje houdt en x, y en z doet. De wereld zou er een stuk mooier uit zien, als iedereen zo dacht! Het mooie is, dat dit een droom is waaraan we SaM& zeker een belangrijke bijdrage aan geleverd hebben én we zeker ook nog gaan doen, in wat voor vorm dan ook.

Ik heb nog een droom die ik met jullie wil delen. Ik droom dat Miranda en ik (en al mijn vrienden en zussen) SaM& eindigen in het bejaardentehuis en daar allerlei evenementen gaan organiseren, zodat we als we rond de 80 zijn nog een hoop plezier zullen hebben en anderen zich een beetje minder eenzaam voelen.”

Miranda:

dromen

“Mijn moeder heeft een hart zo groot, daar past de hele wereld in. Dat heb ik van haar. Het liefste zou ik de hele wereld willen helpen en alles en iedereen liefde geven. Maar dat kan ik helaas niet alleen. Daarom vind ik het zo fijn dat we SaM& zijn. SaM& is niet alleen. SaM& kunnen we anderen helpen die ook weer aan anderen liefde willen geven. Hoe meer mensen liefde geven, hoe leuker de wereld wordt. Let’s spread the love, let’s all be hippies!”

Heb jij ook een droom? Zet vandaag je eerste stap en spread the words. Dit kan op social met #worlddreamday, maar gewoon persoonlijk tegen iemand zeggen kan natuurlijk ook. Tegen ons SaM& bijvoorbeeld. Droom maar op!

Dromen

Dit toepasselijke gedicht van Ramsey Nasr, Mi have een droom, staat groot onder ons kantoor geschilderd.

Hou vol, blijf gezond, maak plezier en doe het gewoon SaM&

samendoethetgewoon