fbpx
side-area-logo

het jaar van SaM& doen

het jaar van SaM& doen

Een jaar van onzekerheid en loslaten

Tja 2020 verliep iets anders dan we allemaal dachten en hoopten. Veel mensen willen niet terugkijken, maar wij doen het gewoon wel. Wat voor ons SaM& een jaar had moeten worden met veel gave projecten en groei, werd opeens een jaar van onzekerheid, loslaten en soms ook van angst en verdriet. Zowel zakelijk als privé. We hebben o.a. helaas afscheid moeten nemen van Rotterdam Pride, waar we drie jaar ons hart en ziel in hebben gestopt. Ons event project, waar we maanden aan hebben gewerkt, moest in de koelkast (of eigenlijk in de vriezer). Het songfestival ging niet door, en de EuroPride pitch hebben we niet gewonnen. Maar dat niet alleen, Simona kreeg Corona, Miranda een hersenschudding en we konden nauwelijks SaM&werken, omdat we opeens ook leerkracht als onbetaalde bijbaan (lees: hoofdbaan) erbij kregen. En Miranda’s schip bleek een lekkage te hebben, dus moest ze alles ook nog eens tijdens een verbouwing doen.

Een jaar van SaM& doen en kansen

Maar er gebeurde ook iets heel moois dit jaar. Zoals Loesje zegt: “De tijdsgeest is veranderd. We doen het nu weer samen.” Oftewel 2020 werd het jaar van SaM& doen. Er kwam meer besef wat er echt belangrijk is in de wereld. Overal waar je maar keek, zag je wel iets met samen erin (het blijft alleen jammer dat ze samen verkeerd schrijven). Zoals ‘alleen SaM&‘, de slogan van de campagne van de Rijksoverheid, ons nieuwe SaM& van de NPO en SaM& aan zet in de week tegen pesten. Het werd ook het jaar van in kansen denken. En daardoor konden we SaM& met het Straattheater Festival Rotterdam via een hybride pop-up act toch nog het Straattheater Festival gevoel overbrengen en ging Landen in je Lijf online workshops geven. Ook privé gebeurden er mooie dingen! Simona kreeg onverwachts een nieuw huisje, haar jongens gingen over met een mooi rapport en de dochters van Miranda gingen naar de eerste klas Tweetalig Havo en naar de derde Tweetalig VWO. We blijken niet alleen geschikt als leerkracht, Simona ontdekte haar klus skills en Miranda kon meteen haar Engels bijspijkeren.

SaM& doen
SaM& doen

Een jaar van hoop en groei

En ondertussen hebben we aan ons bedrijf gewerkt. We zijn weer terug gegaan naar de basis en naar bijna 5 jaar geleden toen we onze handtekening hebben gezet bij de KvK. We hebben SaM& vele gesprekken gevoerd over o.a. onze krachten en valkuilen en waar we energie van krijgen. En wat op afstand van elkaar werken met ons heeft gedaan. Het waren niet altijd makkelijke gesprekken. Confronterend soms. Maar het heeft ons wel enorm veel opgeleverd: een nog sterkere band SaM& én persoonlijke groei. Want afstand of niet, belangrijk blijft om in verbinding te blijven met elkaar. “Afstand scheidt de lichamen, niet de geesten”, zei een wijs man genaamd Erasmus eens. En het Corona jaar heeft ons nog meer opgeleverd. Want voor 2021, ons jubileumjaar, staan nu al super gave dingen gepland. We hebben een nieuwe website met nieuwe plannen, zoals het organiseren van nietwerkborrels en online marketing pakketten voor iedereen die de wereld leuker wil maken. En last but not least: we gaan zelf een pop-up winter event organiseren (als er wat verruiming komt), waarin we de Rotterdamse ondernemers, festivals, productie stagiaires en Rotterdammers willen verrassen en hoop willen geven. En zo Rotterdam gewoon een beetje leuker gaan maken.

2021 een jaar van de wereld leuker maken

Naast onze nieuwe plannen en ons winter event, waarvan we zooooooo ontzettend hopen dat het door kan gaan (en het zelfs jaarlijks kunnen organiseren als start van het Rotterdamse festival seizoen), staan er ook weer super leuke projecten SaM& met anderen op de planning. Het Straattheater Festival Rotterdam komt, naast hun jaarlijkse event, met een geweldig concept voor Rotterdamse kinderen en jongeren waar wij ze bij mogen helpen. En Landen in je Lijf lanceert in januari ook een nieuw concept, waar wij heel gelukkig van worden en super trots zijn dat wij daar een bijdrage aan hebben mogen leveren. De lockdown wordt geen knockdown! 2021 wordt het jaar van SaM& groeien. Laten we SaM& de wereld leuker maken. Want hoe meer mensen de wereld leuker maken, hoe leuker de wereld wordt!

Hou vol, blijf gezond, maak plezier en doe het gewoon SaM&

samendoethetgewoon

There are 2 comments on this post
 1. Peter
  december 27, 2020, 11:32 am

  Wow, wat een verhaal en wat hebben jullie een veerkracht! Heel veel lol, inspiratie en uiteraard succes met alle plannen in het nieuwe jaar maar vooral Sam&

  • samendoethetgewoon
   december 27, 2020, 12:54 pm

   Wat lief Peter! Dank je wel xxx.