fbpx

Algemeen

Algemeen

1.Het begint bij een goede basis

Dit klinkt als een open deur. Maar in de praktijk gebeurt het regelmatig, dat je al aan het rennen bent voordat je je schoenen aan hebt. Neem de tijd om te checken of alles er is om de wedstrijd te kunnen winnen. Is het einddoel duidelijk? Heb je de juiste mensen en middelen? Staan alle neuzen dezelfde richting op? Als de basis klopt, vergroot je je kans op succes.

2.Focus op je doel

Je wilt zoveel mogelijk klanten binnen halen. Dus pak je alles aan wat op je pad komt. Tot je op het punt komt dat je tien dingen half doet in plaats van één ding heel goed. Focus. Focus op je doel en kijk wat je er écht voor nodig hebt om het te kunnen behalen. Dit betekent keuzes maken. Wat doe je wel wat doe je niet. Wat levert je uiteindelijk het meeste op? Met de juiste focus, behaal je het beste resultaat.

3.Blijf bij jezelf

Doe het op jouw manier. Ga geen trucjes verzinnen om jezelf anders voor te doen. Als jij jezelf niet durft te zijn, waarom zou een ander dan in je geloven? Laat zien wie je bent en waar je voor staat. Doe wat goed voelt voor jou en breng het ook zo over. Blijf bij jezelf en je boodschap zal overkomen.

4.Wees origineel

Doe niet wat je concurrent of je buurman ook doet. Ook al levert het hem of haar nog zoveel succes op. Een kopie is een duplicaat. Wees origineel. Creëer je eigen succes.

5. Durf te vragen

Ondernemers zijn ook maar mensen. Ook jij. Met twijfels, vragen of behoefte aan bevestiging. Maak je wel de juiste keuze? Wat is de volgende stap? Wel extra investeren of niet? Loop hier niet te lang mee rond. Het kost energie en levert niets op. Vraag hulp. Om te sparren. Om te luisteren en voor advies. Doe het niet alleen maar SaM&.

Comments
Share
samendoethetgewoon